Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 00:00 - Клеветата като „попикано мушкато“ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1287 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 27.01.2023 00:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                   .....

                                                   Евгени Райков сподели публикация. 2 дни  
        image      
В училищата в българските села от Арцизка община започна присъствено обучение В училищата в седем български села – Главан, Задунаевка, Виноградовка, Нова Ивановка, Делени, Холмское и Островное в Арцизка община, Болградски район, започна присъствено обучение.

Общо в Арцизката община във всички 12 училища имат готовност да заработят при нормален работен режим. По информация на Арцизкия общински съвет в 8 учебни заведения обучението се осъществява присъствено, а в 4 формата е смесена.

На 23 януари учениците от Главанския лицей, след близо една година онлайн обучение, отново влязоха в класните стаи. Училището, както и всички други в Украйна, след започването на войната на 24 февруари, преминаха онлайн. Днес в Главанския лицей се обучават 140 ученици от 1 до 11 клас. „Вече два дни нашите ученици ходят редовно на училище.

За децата това беше дългоочакван момент, те са доволни от живото общуване. Едно от главните изисквания да започнем присъствено обучение бе наличието на бомбоубежище към училището. Започнахме да го изграждаме от нулата през лятото и към края на 2022 г. го завършихме. Със съдействието на държавни структури, местната власт, родители и благодетели построихме и обзаведохме бомбоубежище с класни стаи.

Там се събира цялото училище. На втория ден от учебния процес, тоест днес, по време на седмия час имаше тревога. Бяхме принудени да напуснем класните стаи и да продължим обучението в бомбоубежището“, разказа за рубриката БГ Свят на БТА Валентина Къса, директорът на Главанския лицей и дългогодишен преподавател по български език и литература в учебното заведение
.

image: Архив на Главанския лицей

Източник: БТА Светлана Драгнева

Бесарабски фронт



Гласувай:
3



1. getmans1 - Само за сведение на верните „Пут...
27.01.2023 00:13
Само за сведение на верните „ПутинуМуоблизвачи„ това;

„ image: Архив на Главанския лицей „

показва, че горната снимка е архивна и е от времето когато укронациките са уж забранили изучаването на български език в Украйна..

Явно в Украйна си нямат строителни 3D принтери и затова толкова време са загубили са строителството на ... някакво си скривалище
цитирай
2. petgrig - Само за сведение на верните „Пут...
27.01.2023 00:28
getmans1 написа:
Само за сведение на верните „ПутинуМуоблизвачи„ това;

„ image: Архив на Главанския лицей „

показва, че горната снимка е архивна и е от времето когато укронациките са уж забранили изучаването на български език в Украйна..

Тия лъжат както дишат:)
цитирай
3. vencivaleri1951 - И на мен не ми е много ясно как се случват много неща, но не съм на принципа .щом в Делиормана го нЕма, нЕма го никъде
27.01.2023 02:18
В России происходит рывок в строительстве 3-D домов
25.08.2021
Начал строиться первый поселок, состоящий из домов, напечатанных на 3D-принтере — в Ярославской области, и готовится печать первого двухэтажного дома — это уже в Башкортостане. Россия без особого шума становится пионером этого направления. Причем, впереди не строительные гиганты, а малый бизнес, но теперь решило не отстать и правительство, выпустив в июле Стратегию развития аддитивных технологий.

Строительная область давно требует модернизации. В последние годы активно развивается строительство с помощью 3D-принтера. Такая технология позволяет существенно сократить потребность в рабочей силе, ускорить производство и снизить расходы. Но о массовом переходе на аддитивное – то есть, предполагающее послойное наращивание и синтез объектов – возведение сооружений говорить пока рано.
А по темата не си наясно.
Не става въпрос, че факултативно може да се изучава какъвто и да е език. Може и никой не го е забранил
Промяната на закона е в това, че в държавните, общинските , образователните , съдебвите и т н структури се изисква работен украински език. Тоест не владееш ли украински на подобно ниво си аут от работа Малцивствените диаспори, преди всичко са рускоговорящи и не защото са фили или фоби, а защото когато са се заселвали някога администрацията , училищата са ползваби основно руски-Било е Руска империя.
В България, в САЩ и т н работният език е български, съответно английсти и в това няма нищо лошо. Само, че в случая до вчера сме имали два държавни езика , но вече без гратисен период се минава само на украински. Тоест рускоговорящите автоматично би трябвало от 2022 година да останат без работа, в т ч и болшинството българи на такива позиции където украинския е задължителен В това е прблемът, а не във въвеждането на единствен дължавен език-трябваше поне 10 години гратисен период То и в България бежанците се сърдят и правят на въпрос, че менютата в ресторантите са и на руски, скачат на продавачите по сергиите защото продавали руски и съветски артикули.медали, ушанки, знамена, тениски и кърпи с руски или на руснаци щампи.
Тук , хранещи се от "моя джоб" ми дават "тон за песен" Ще кажеш , че и това е клевета, защото общо взето си си при доматите
Впрочем е все тази вече
цитирай
4. getmans1 - . . . Тук, хранещи се от "моя ...
27.01.2023 07:58
vencivaleri1951 написа:
...
Тук , хранещи се от "моя джоб" ми дават "тон за песен" Ще кажеш , че и това е клевета, защото общо взето си си при доматите
Впрочем е все тази вече


... ДОМАТИТО НАСТРАНА НО, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВАШ, ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ОЩЕ ЕДИН ДА ЖИВОТ ДА ЖИВЕЯТ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА

vencivaleri1951 написа:
...
А по темата не си наясно.
Не става въпрос, че факултативно може да се изучава какъвто и да е език. Може и никой не го е забранил
Промяната на закона е в това, че в държавните, общинските , образователните , съдебвите и т н структури се изисква работен украински език.


... И ТОВА ГО КАЗВАШ на човек направил специално цяла поредица по темата, ТИ, ЧОВЕКА - ПАПАГАЛ на ОТ ме обвиняваш в неразбиране че за целта съм използвал материал с повече от над 100 броя цитирания както на официални документи така и на такива от обществени медии ... ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ РЕФОРМАТА НЕ Е ПИСАНА „ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ„ ... ФАКТ Е, ЧЕ има закони ЗА КОИТО НЯМА ПРЕЗИДЕНТСИ УКАЗИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПОРОШЕНКО ... това също казва много.

vencivaleri1951 написа:
И на мен не ми е много ясно как се случват много неща, но не съм на принципа .щом в Делиормана го нЕма, нЕма го никъде
...
Россия без особого шума становится пионером этого направления. Причем, впереди не строительные гиганты, а малый бизнес, но теперь решило не отстать и правительство, выпустив в июле


... И ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО С 3D-принтер ПО СВЕТА И РУСИЯ също мога да направя постиги И ТО, КАЧЕСТВЕНО, също като МЕДИЯ защото го мога ... друг е въпросът, ЧЕ ТИ ПАК НЯМА ДА ИСКАШ ДА ГИ „ПРОЧЕТЕТЕШ„ - ще ти са в противоречие на русоробията...
цитирай
5. vladtepes - За Порошенко и Зеленски
27.01.2023 17:41
Порошенко се е доказал като достоен ученик на величайший пропойца всех времен и народов Елцин и опитният майстор на чашката Кучма, Зеленски върви по неговите стъпки.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Аз ли ще остана длъжник?
27.01.2023 18:56
Фирмите които съм имал честта да управлявам /и съм бил мажоритарен или основен съдружник/ са внесли във фиска преки и косвени сборове с голяма вероятност от това което сте внесли ти и съселяните където живееш през цялата си трудова активност. Вероятно много повече и от бюджета на селото ви след промените
Ти наистина си напреднал много в боравенето с компютъра и няма да ти представлява трудност да намериш публичните одити на АСТЕК Погледни , прочети, сметни за какъв принос става на въпрос, за колко работни места, за какви обеми и обороти. След това кажи отново , че съм длъжник Гетьо, аз гоня 72та си годишнина и още внасям във фиска, а от там се взимат и помощи за бежанци, и плащания към НОИ -дотации за пенсии и вноски към здравната каса
Може да си направил хиляди постинги, но те са като преразказ по картинки и прочетено. Когато говоря за езиков проблем, аз говоря за проблем с който съм се сблъсквал и то във време, когато още не беше назрял.
Не Порошенко и Зеленски са "пионерите"
Още при Ющенко започна проблема. Бях в Ялта при мои приятели и партньори. На един от тях съпругата му имаше киносалон. Ющенко подписа указ в който се разпореждаше всички вносни филми да бъдат с дублаж на украински и без субтитри . В театрите трупите да правят представленията си само на украински...И започнаха фалити на кина и театри-просто публиката беше недостатъчна за самоиздръжка/независимо от субсидиите/ В южните и източните райони , въобще нямаше публика. И не защото хората не искаха, или саботираха-просто не знаеха на такова ниво украинския език, че да гледат на него представления , а и не малка част от актьорите не можеха да играят на украински.
Гледал съм няколко филма на Зеленски-в някои е само сценарист и продуцент. Гледал съм и откъси с негови скечове и т н Само на руски -и филми и комедийни излизания Та той година , две му трябваха , за да престане да търси украинските думи в изказванията си. Той например нямаше да може да се развие като артист, ако Ющенко не беше "дал заден" и на практика отмени указа Ющенко беше подписал указ набързо , а и той не е бил специалист по езика-не е бил наясно какво подписва. Зеленски с думите и буквите си е изкарвал хляба и много добре знае какви поражения щеше да нанесе този закон който подписа.
Този закон е в дъното на конфликта, а от там и на сериозните териториални загуби които неминуемо ще се случат на Украйна Не е необходимо да се направят много постинги по темата, а да отвориш Библията и да прочетеш/ и разбереш/ , че "В началото бе словото"
И пак за ние и обществото-държавата е по точната дума. Гетьо, аз съм работил не една година в строителството, уреждал съм приятели с жилища, но самият аз нямам държавно жилище. Две години съм ходил по мъките да уговарям собственици на стари сгради да направим ЖСК С колега направихме 17 апартамента , да вземе два. Пак в строителството , съм бил на два национални обекта/първата година от брака ми изкарахме на фургон/, участвал съм в строежа на няколко почивни станции, но на повна станция редко съм бил-или Балкантурист, или СБА Ползвол съм зимно време станциите на баща и майка-в Балкан Турист нямаше места за българи в скисезона
Аз имам пропуски в образованието си и за това се постарах деца, внуци да получат най-доброто-плащал съм. Ето сега два семесъра голямият внук е В Белгия-такава е програмата на обучението му Децата работят в България , надявам се и внуците също Печелят добре и съответно внасят в бюджета добре-това са и мои косвени вноски Един човек винаги е длъжник на родители и общество/те са го и създали/, но ако говорим за материалното, то държавата ми е длъжник-не малък длъжник.




getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
...
Тук , хранещи се от "моя джоб" ми дават "тон за песен" Ще кажеш , че и това е клевета, защото общо взето си си при доматите
Впрочем е все тази вече


... ДОМАТИТО НАСТРАНА НО, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВАШ, ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ОЩЕ ЕДИН ДА ЖИВОТ ДА ЖИВЕЯТ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА

vencivaleri1951 написа:
...
А по темата не си наясно.
Не става въпрос, че факултативно може да се изучава какъвто и да е език. Може и никой не го е забранил
Промяната на закона е в това, че в държавните, общинските , образователните , съдебвите и т н структури се изисква работен украински език.


... И ТОВА ГО КАЗВАШ на човек направил специално цяла поредица по темата, ТИ, ЧОВЕКА - ПАПАГАЛ на ОТ ме обвиняваш в неразбиране че за целта съм използвал материал с повече от над 100 броя цитирания както на официални документи така и на такива от обществени медии ... ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ РЕФОРМАТА НЕ Е ПИСАНА „ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ„ ... ФАКТ Е, ЧЕ има закони ЗА КОИТО НЯМА ПРЕЗИДЕНТСИ УКАЗИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПОРОШЕНКО ... това също казва много.

vencivaleri1951 написа:
И на мен не ми е много ясно как се случват много неща, но не съм на принципа .щом в Делиормана го нЕма, нЕма го никъде
...
Россия без особого шума становится пионером этого направления. Причем, впереди не строительные гиганты, а малый бизнес, но теперь решило не отстать и правительство, выпустив в июле


... И ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО С 3D-принтер ПО СВЕТА И РУСИЯ също мога да направя постиги И ТО, КАЧЕСТВЕНО, също като МЕДИЯ защото го мога ... друг е въпросът, ЧЕ ТИ ПАК НЯМА ДА ИСКАШ ДА ГИ „ПРОЧЕТЕТЕШ„ - ще ти са в противоречие на русоробията...

цитирай
7. getmans1 - . . . А бре, фукъл нагъл, ти сигурен ли ...
27.01.2023 19:26
... А бре, фукъл нагъл, ти сигурен ли си какво точно ти казвам отделно, че всеки може да каже същото ... даже и онзи дето ти бере доматите, краставиците и дои овците - БИЛ КОМУНИСТ - ЕБА СИ И СМЕШКАТА...

vencivaleri1951 написа:
Фирмите които съм имал честта да управлявам /и съм бил мажоритарен или основен съдружник/ са внесли във фиска преки и косвени сборове с голяма вероятност от това което сте внесли ти и съселяните където живееш през цялата си трудова активност. Вероятно много повече и от бюджета на селото ви след промените


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
...
Тук , хранещи се от "моя джоб" ми дават "тон за песен" Ще кажеш , че и това е клевета, защото общо взето си си при доматите
Впрочем е все тази вече


... ДОМАТИТО НАСТРАНА НО, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВАШ, ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ОЩЕ ЕДИН ДА ЖИВОТ ДА ЖИВЕЯТ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА

цитирай
8. vencivaleri1951 - Не всеки може да каже, че е внесъл много милиони-преки и косвени данъци
27.01.2023 20:13
Предложих ти да провериш. На ти си с компютъра Взимаш, който и да е одит на АСТЕК до 2002 година и ще видеш че няма под 3-4 милиона сборове. Аз не говоря в случая за заплатата си, за което ти говориш. Аз имам предвид мита, акцизи, корпоративна печалба, Осигуряване на личния състав, ДДС , такси, лицензи...
И съм се стремял да бъда винаги коректен платец до колкото мога
И защо гочевизираш всеки коментар-какво ми е наглото в случая Ти ме изкарваш длъжник и аз ти обяснявам уважително, без да те засягам , защо не се чувствам такъв
Ти веднага нагъл ме изкарваш В кое точно. Да комунистически нагласи имам, но не аз избирам в какъв строй да живея. Ти си за капитализъм, а доколкото те чета си все наемник бил. Ти си инженер, имаш сондьорски техникум Ами всички сондаджии които познавам направиха фирми/говоря в софийсто ми предприятие / и печелят отлично, а повечето са без кой знае какво образование Аз бях наемник, един луд за връзване стана премиер и ме уволни Тогава си казах, че камъни ще ям, но колкото сам си изкарам, толкова

getmans1 написа:
... А бре, фукъл нагъл, ти сигурен ли си какво точно ти казвам отделно, че всеки може да каже същото ... даже и онзи дето ти бере доматите, краставиците и дои овците - БИЛ КОМУНИСТ - ЕБА СИ И СМЕШКАТА...

vencivaleri1951 написа:
Фирмите които съм имал честта да управлявам /и съм бил мажоритарен или основен съдружник/ са внесли във фиска преки и косвени сборове с голяма вероятност от това което сте внесли ти и съселяните където живееш през цялата си трудова активност. Вероятно много повече и от бюджета на селото ви след промените


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
...
Тук , хранещи се от "моя джоб" ми дават "тон за песен" Ще кажеш , че и това е клевета, защото общо взето си си при доматите
Впрочем е все тази вече


... ДОМАТИТО НАСТРАНА НО, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗВАШ, ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ОЩЕ ЕДИН ДА ЖИВОТ ДА ЖИВЕЯТ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ОБЩЕСТВО И ДЪРЖАВА


цитирай
9. vencivaleri1951 - И още нещо, което не съм изяснил
27.01.2023 22:45
Това, че си платил много сборове, не те прави непременно много заможен. Щях да бъда такъв, ако не плащах . Имам случай, в който взех заем, да покрия задълженията, защото не ми признаха/спорно не ги признаха/ разходи. Аз лично съм плащал първо на персонал, след това на държавата и общината и накрая на съдружници и на мен. За мен каквото остане-имал съм и добри и лоши години. Фирмата е като държавата-може все да ти расте Брутния продукт, а да нямаш пари за пенсии и заплати при държавата, а във фирмата може да ти расте Обема на производство и чистата продукция/БВП/, а ти да "гладуваш" Така , че фукльо, защото не разбираш, а не ти е и работа
цитирай
10. getmans1 - . . . Ти веднага нагъл ме изкарваш В ...
27.01.2023 22:50
vencivaleri1951 написа:
...
Ти веднага нагъл ме изкарваш В кое точно. Да комунистически нагласи имам, но не аз избирам в какъв строй да живея. Ти си за капитализъм, а доколкото те чета си все наемник бил. Ти си инженер, имаш сондьорски техникум Ами всички сондаджии които познавам направиха фирми/говоря в софийсто ми предприятие / и печелят отлично, а повечето са без кой знае какво образование Аз бях наемник, един луд за връзване стана премиер и ме уволни Тогава си казах, че камъни ще ям, но колкото сам си изкарам, толкова


... А, КАКЪВ ДА ТЕ ИЗКАРАМ ОСВЕН - „Нагъл фукъл„ след като наскоро пак навря „Гочето ти„ в разговор ни с думите, че не си се хвалил с успехи, пари и дрън-дрън ... А, ние тук помним твоите СБОРОВЕЬ ВАКАНЦИИ И КОЛКО КЛЮЧОВЕ НА НОВОДОМЦИ СИ РАЗДАЛ ... ДАЖЕ И КОЛКО ТРЯБВАЛО ДА СЪМ ТИ БЛАГОДАРЕН ЗА ТОВА - ако оспориш ще ги намеря точните цитати, ако и да се наложи да загубя малко време.

... Всички тези СБОРОВЕ с които се фукаш НЕ СИ ГИ ИЗКАРАЛ САМ И ЕДНОЛИЧНО С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ ИЛИ ПЪК НЕ СА ЛИЧНИ СРЕДСТВА - нали КОМУНИСТЕ ... а, аз не съм тук в блога да занимавам хората с личните ми дела, „достойнства„ или благотворителност ... И НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОВА КОЕТО СЪМ БИЛ И СЪМ ... даже на против

... Колкото до сондьорите които познаваш от уж строителната ти професия и такива като мен разликата е колкото Земятя до Луната
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071570
Постинги: 2741
Коментари: 26491
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031