Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2023 15:01 - © Каква Конституция сме имали и какви Конституция и закони имаме днес
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 3022 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 24.03.2023 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.03.2023г.

     Член 61–ви, Делъ I–ви, Глава ХII–та За гражданите на  Българското Княжество от  Конституцията на Българското княжество (Приета на 16.04.1879 година) постановява :
"61. Никой въ Българското Княжество не може ни да купува, нито да продава человечески същества.
Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска территория"
image

А какво се случва днес със стъпилите на българска територия граждани на други държави? :
"Подаръците за Ердоган. Как България предава на Турция всеки потърсен враг на режима … Още един турски гражданин е върнат тихомълком на Анкара, казаха за "Свободна Европа" от Българския хелзински комитет (БХК). Сигналът, че той търси убежище, е дошъл от чужбина още докато е бил настанен в център за депортация в София. Това е станало чрез Върховния комисариат за бежанците към ООН, който е информирал БХК, че "турски гражданин, задържан в център за депортация в София за нелегално преминаване, иска да кандидатства за убежище. На 20 януари представител на БХК е поискал среща с него, но е бил информиран, че той вече е депортиран … По–късно представителите на хелзинкския комитет разбират, че са ги излъгали, защото турският гражданин всъщност е бил депортиран четири дни по–късно … Това не са единични случаи. В последните години България редовно предава посочени от Турция опоненти на режима на Ердоган … Проблемът с връщането на опоненти на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган стана отново актуален след публикуването в германското издание "Шпигел" на статията "Как българският премиер стана прислуга на Ердоган. Проучване на "Шпигел" предполага, че Бойко Борисов е помогнал на турския режим да преследва членове на опозицията". В нея се описват действията на премиера Бойко Борисов и бившия главен прокурор Сотир Цацаров, които помагат на Анкара да преследва противниците си … Към този момент България е единствената държава–член на Европейския съюз, която връща опоненти на официалната власт в Анкара … Първият случай на върнат турски гражданин, който стана известен на обществото в България е на Абдулах Бююк. Два съдебни състава у нас са единодушни, че той е преследван заради политическите си убеждения и отказват да изпълнят искането на Турция за екстрадиция. Въпреки това Бююк е предаден на Анкара, а за действията на българските власти се разбра от турски медии … В годината преди опита за преврат са експулсирани 49 души, а през 2016 година броят им се увеличава до 90 души. Най–много турски граждани са върнати на Анкара през 2019 година – 108 души …Следващият случай за върнати на Турция бегълци, с който Анкара се похвали, е група от седем турски граждани. На 14 октомври 2016 година, за по–малко от 24 часа България предава седем турски граждани, които бягат, защото в Турция са преследвани заради убежденията си … "Сто процента от молбите за убежище, подадени от турски граждани са отхвърлени, както през 2018–та година, така и през 2019–та година … Когато ги залавят в опит да напуснат България, те казват, че бягат, защото ги е страх да подадат молба за закрила в София. Страх ги е, че ще ги върнат обратно на Ердоган", каза Илиана Савова от БХК, пише радио "Свободна Европа" на 2 октомври 2020 година.
image

Публикацията на германското издание "Шпигел" от 11.09.2020 година 

Друга публикация на "Шпигел" : "Съучастници на Ердоган; Кюрдски политик е депортиран от България в Турция – на фона на обжалването. Неговият случай показва колко тясно работят двете страни в преследването на турски опозиционери"
image
Описаната по–горе дейност на Изпълнителната власт някак си не съответства на член 27–ми, алинея 2–ра от днешната Конституция на Република България, в която се казва : "(2) Република България дава убежище на чужденци, преследвани заради техните убеждения или дейност в защита на международно признати права и свободи". Още повече, че Член 4–ти, алинея 2–ра от днешната Конституция на Република България гласи : "(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество".
До тук на книга е добре – само до 2005–та година обаче. Защото през тази година и на книга вече не е добре.
След излизането на брой 18–ти на Държавен вестник от 2005–та година Република България  се превръща от държава в територия, подмандатна на Евроколхоза, а чрез него и на Съединените американски щати.
Превръща се, защото в брой 18–ти на Държавен вестник e обнародван следният текст : "(4) (Изменение ­ ДВ, брой 18 от 2005 година) Гражданин на Република България не може да бъде предаден на друга държава или на международен съд за целите на наказателно преследване, освен ако това е предвидено в международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България".
А такива актове Народното ни събрание незабавно и с предимство ратифицира, обнародва и пуска в сила. Защото дупедатите, като истински българи са "людска чест", както казва дядо Славейков.
И на основание на такъв някакъв договор е извършена подлостта, за която съобщават медиите и за която във вестник СЕГА пише : "Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ, където ѝ е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата OneCoin, съобщи американското министерство на правосъдието. Новината беше потвърдена и на брифинг на Софийската градска прокуратура".
Значи US–Американското министерство на правосъдието съобщава, а Софийската градска прокуратура козирува "Йес"
image

Съдете я в България по българските закони, но е подло да я предоставяте на Съединените щати, които имат практиката дори да отвличат чужди граждани и да ги държат с години в базите си "Гуантанамо" или "Диего Гарсия" без следствие, да не говорим за съд и присъда.
И пак СЕГА съобщава : "Пловдивският апелативен съд постанови решение за предаване на Австрия на обвиняемия за пране на пари бивш член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Димов. Срещу него е издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в град Велс.
И пак ще кажа – изискайте доказателства, документи и прочие и ги съдете у нас.
И разни профани ми говорят за зависимост на Народна република България от Съветския съюз. Смехория. В Социалистическа България нямаше съветски войски. Нямаше военни бази.
В "Кремиковци" имаше съветски (и полски) специалисти, които ни учеха на металургия.
Може ли гражданин на USA да бъде изискан от друга държава за да бъде съден! Не може!
Дори ако гражданинът пребивава на територията друга държава, Въоръжените сили на САЩ незабавно ще бъдат изпратени там за са го защитят и да си го приберат.
Дори Международният наказателен съд от Хага не може за се наложи над Съединените американски щати, какъвто прецедент имаше
image
Разкри се гавра на us–американски военнослужещи в Афганистан, които препикавали трупове. Други пък позирали с разчленени трупове на убити бунтовници. Имаше снимки.
Пентагонът призна, че последният му въздушен удар с дрон в Кабул на 29 август, при който загинаха 10 цивилни, сред които седем деца, е бил трагична грешка, предадоха световните агенции, съобщава тогава Dir.bg. И за тези случаи МНС в Хага беше отсвирен от янките.
Е, при такава практика на българските власти да предават своите, какво упование и доверие могат да имат българите в алинея 5–та на член 25–ти "(5) Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България". Никакви!

https://www.parliament.bg/bg/17
https://www.parliament.bg/pub/Konstitutsiya_1879.pdf
https://www.parliament.bg/bg/const
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30868338.html
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30837763.html
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/bulgariya-predala-na-sasht-yuristkata-na-izdirvanata-ruzha-ignatova
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/bulgarian-woman-charged-role-multi-billion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin
https://novini.bg/sviat/azia/43061
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%88-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5/a-15894446
https://bnr.bg/old/post/101017342/sasht-zaplashiha-mejdunarodnia-nakazatelen-sad
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-okonchatelno-reshi-da-predade-na-avstriya-bivshiya-chlen-na-vss-ivan-dimov
https://dnes.dir.bg/svyat/sasht-priznaha-tragichna-greshka-v-kabul-ubili-nevinni-tsivilni-sred-koito-i-7-detsa




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Конституцията ни от средата на м...
24.03.2023 15:28
Конституцията ни от средата на миналия век е незаконна. Което значи, че всички парламенти, кабинети, закони и прочие са незаконни.
Управстват ни в режим на пълно беззаконие.
Ама нали сме будали, карай да върви.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
24.03.2023 15:41
Каквото било – било; битият бит – ебаният ебан.
Оплаквания се отправят към арменския поп.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.03.2023 16:55
Нима сме заточеници в Диарбекир?
Защото там упътват заточениците ни, ако имат оплакване, да се обърнат към папаза- арменският поп? Друг няма
А на него хич не му пука за Българите! Или пука му, че му се дреме! Веднага, но учтиво, забравя оплакването
Арменска му работа, ще изостави араменяните, заради Българите?
Да не е амсалак?
цитирай
4. mileidi46 - https://www.facebook.com/reel/758728942279931/?s=ifu
24.03.2023 17:52
ПРИЗЕМИХ СЕ...
ВЕЧЕ СЪМ В ИТАЛИЯ...но за малко..:)

Поздрави..:)
цитирай
5. kvg55 - 3. leonleonovpom2
24.03.2023 18:35
Да, от там иде изразът, от Диарбекир.
цитирай
6. kvg55 - До 4. mileidi46
24.03.2023 18:36
Абе, къде скитате из тоя размирен свят?
Ще ви "хване" някоя стачка на летището, не мож се приберете.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.03.2023 19:21
Милейди има пасаван!
Минава и при стачки!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
24.03.2023 19:49
Той нека пилотът да пие бира в бара на летището, пък mileidi46 нека си има.
цитирай
9. mt46 - ...
24.03.2023 22:45
Американците си пазят задниците...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
24.03.2023 22:57
Ами хубаво, де. Да вземем пример и правим като тях.
Кой може да ни осъде за това? Просто следваме големия брат.
цитирай
11. vladtepes - За арменския поп
28.03.2023 18:12
leonleonovpom2 написа:
Нима сме заточеници в Диарбекир?
Защото там упътват заточениците ни, ако имат оплакване, да се обърнат към папаза- арменският поп? Друг няма
А на него хич не му пука за Българите! Или пука му, че му се дреме! Веднага, но учтиво, забравя оплакването
Арменска му работа, ще изостави араменяните, заради Българите?
Да не е амсалак?


В Османската империя са известни много случаи, в който влиятелни арменски архимандрити и епископи са помагали наистина включително са спасявали революционери от бесилка. Също арменската патриаршия помага на българите в борбата за независима църква.
цитирай
12. kvg55 - До 11. vladtepes
28.03.2023 18:52
Има един арменец в блога, който ме разочарова от арменците.
Заради Илия намразих и свети Илия.
цитирай
13. kirk - Вашият национален герой
30.03.2023 22:14
Христо Ботев, на когото дори името изписвате неправилно, поради невежество, е писал във в. "Знаме" колко и как е помагал на бълг. заточеници арменският митрополит на Диарбекир. Много скоро за национални обиди от типа на "Иди се оплачи на арменския поп", ще започнем да ви съдим, продължавайте с ксенофобията си, говедарче и полугърче!!!
цитирай
14. kvg55 - До 13. kirk
30.03.2023 22:22
Ще съдите. По скоро ще се ометете от България и целия свят към Армения.
Пашинян ще ви мобилизира.
Ха–ха–ха!
цитирай
15. kirk - Мууууу
31.03.2023 15:46
Муууу!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753266
Постинги: 2808
Коментари: 25795
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031