Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2020 23:11 - ТРИМАТА ЕВРОДЕПУТАТИ, ДОЛЕТЕЛИ ОТ БРЮКСЕЛ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1264 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 19.10.2020 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ТРИМАТА  ЕВРОДЕПУТАТИ, ДОЛЕТЕЛИ ОТ БРЮКСЕЛ ДО СОФИЯ ДА ХИМНОСЛОВЯТ РАДЕВ НА СТОТНИЯ ДЕН ОТ ВЕЛИКОТО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ – ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ...

     Постът ми е вдъхновен от стихото на поета ОК3223, чиито мисли споделям напълно. Развълнуван от стихото му, което помествам, размислих се и написах и аз нещо на тази тема. Написаното от мен е в свободна форма, защото съм непоет, но то следва извивките на мисълта на поета. Това, което поетът е изразил наконцетрирано в кратки стихове с голямо съдържание, аз описвам другим способом - пространно, свободно.

   Има още една разлика между двете творби - това е информацията, която аз имам като бивш пенсиониран генерал от Центъра, сега  с парола за допуск до разсекретена информация в Архива до Категория 6-А. До тази информация поетът никога не би могъл да се добере. Ако той я имаше,  стихото му можеше да стане още по-точно и съвършено, като тези на Маяковский напр. или на Безименский.

     

автор: ok3223 категория: Поезия   
прочетен: 71 коментари: 0 гласове: 

6

 Когато
днес един,
блажено тъп 
е,
начело
на нашата държава.
Когато друг
пък
непоръбен ръб
разум и акъл
му дава.

Когато мъничка тайфа
от мафиоти и бандити,
се грижи за живота и реда,
на гражданите ни честити.

Защо се чудиш, че навред,
хаос и безредие царуват?
Безчинствата за тях са ред
днес, мафиотите властвуват.

БЪЛГАРИЯ, РОДИНАТА,
ОТ НАС...
НЕ ИСКАТ САМО
ДУМИ,
ДУМИ,
А ДЕЛА.
ОТ РАЗБОЙНИКА
СВЕТЕЦ
НЕ СТАВА!
ТАКА БИЛО Е
И Е,
ДНЕС,
СЕГА.
ЗАТУЙ
ГАСНАТ
И УМИРАТ,
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,
И
ДЪРЖАВА!

     Минах да погледна как се развиват събитията на сто и втория ден от протестите на народа срещу Каскета и срещу Истанбулската конвенция, съчетани с борбата му за въвеждане на машинно гласуване. На народа е известно, че то ще пресече изборната измама на Боко, за която преди години го гепнаха Мая Манолова и Ники Бюрека, докато в едни честни избори, за които настоява Радев, народът ще избере Трифонов - един млад, интелигентен човек, непопоулист, нечалгаджия, с милиони последователи млйди хора, обучени от него чрез телевизионния ефир, отправил от сега взор в ХХІІ век.

  Преди да достига Триъгълника на властта, който по време на Петовеликонародовъстанието бе така нагъчкан с протестники, че изглеждаше като окосмен, чух дънене. Така се нарича чуването само на ниските тонове, басите, когато се приближаваме към източник на музика. Видях и камион с тонколони, от които се излъчваше такава просташка музика, каквато не съм слушал дори на фестивала в Гуча, Сърбия. Може би пък тя да е най-отекващата в душите на такиви, насядали около шадравана и затова такава са подбрали президентовите съветници от музикалния му отдел. Тримата Големи – интелектниците Бабикян, царят на фалшивите новини, Хаджигенов, адвокатът на Череповите неизбягали още сътрудници и Професорът-менте, минекоВ - тая вечер ги не чух да правят звуци от озвучителния камион. Май са се изпонаприказвали вече, езикът ни е богат не представки. Изкрякаха „Мутри вън!”, написаха го на блузките си отпреди, изкрякяха „Вън мафията от прокуратурата и от изпълнителната власт!”, написаха си го на блузките отзади, какво повече да кажат. Може би има и още нещо, но е вероятно да им изписано отдоле и понеже се нечете, не са го изкрякали още.  Протестниките са били малко повече преди да отида, защото са дошли горублянци да протестират заради отчуждаванне на техни имоти за южната дъга и за зелени площи. Казали хората каквото им тежи заради отчуждаването на имотите им, заминали си. При шадравана бяха останали два боклука и половина, но с опция да станат още повече – ако от президентството сред протестиращите низслезнеше вдъхновителят и организаторът на тази простащина, натовският генерал и обединител на нацията, щяха да станат три боклука и половина. Надявах се да видя на протестите и Деса Мерцедаса, но она я немА. Кеси си тя в Америка при сина си и май там ще си остане. Там пребивава и синът на Нинова.  Интересно защо тя не го изпраща в Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на света, а го държи на работа в банка в страната на загниващия империализъм. Жоро /Свиленски/ като го отцепят за втори път на изборите – той е шеф на изборния щаб на БСП – май и той ще се присъедни към сина си и бившата си жена, която като последния си мъж /обидинителят на нацията/ обича чалгата и частушките, а любимият й частушков стих бил:

 

           Не хочу я пыть из такова чайника,

           Я хочу меня ебать ГПУ начальника!

 

    Деса е против мафията в прокуратурата, на която е потенциален клиент заради назначаването от любовника й на две длъжности, но не е само тя. Към противниците на Каскета тези дни се присъединиха нови бизнесмени, тези от Горна Оряховица с фермата за марихуана, също и други едни, с фабриката за цигари в Цалапица. Те вече са поборнники против Каскета и са подкрепники на Радев. Тези поддержники на президента ще мразят Каскета безплатно, ще идват в София и пред президентството ще скандират:

    Мутри, вън! Доле Каскета, горе Христо Иванов! Каскета – позор и затвор!

 

   А сега за трите въздуси под налягане, за които се наложи да си ползвам пропуска, за да отворя в Архива на Центъра агентурните и секретните им досиета. Всичките имат такива, имат и агетурен псевдоним, свързан с дейността им, за която са изпратени в ЕС като внедрени там оперативни центрови работници.

   Започвам с румънската оперативната работничка на Центъра в ЕП с агентурен пседвоним  Валнаре Дупеску:

   Тази дама е от влашки етнос, родена е в колибите сред блатата на Дунава до гр. Калафат. Изявава се зад паравана на природозащитник, но е оперативен работник с висок ранг към Центъра.  Посветила е /уж/ живота си да опази един изчезващ животиннски вид, срамните въшки. Причината за изчезването им е описана подробно в докладите, които тя разпространява в ЕП – жените днес обезкосмяват интимните си места, където живеят и дават популации тези Божии твари и така те биват лишавани от жизнената им среда. Поради това те мигрират /кой ли днес не мигрира!/ в брадите на мутрите. Условията им обаче за живот там са трудни, защото са изложени директно на студ, а и мястото е много удобно мутрата да си го почеше, напр. с антената на телефона си, с което може да контузи хайванчетата.  С цел да стане по-популярна, г/жа Валнаре ходи навсякъде по света, като тарифата за туй, що й е поръчано да каже е минимална. Предложеннията й не се приемат от дамите. Те я подиграват, казвайки:
   На тая космите й опират в земята...

   Така, прикрита за тази псевдоекоактивност, агент Дупеску събира нужната на Центъра информация по света.

 

     Вторият въздух под налягане, холандец, също оперативен работник на Центъра с агентурен псеводним Ван Аршхакер се прикрива зад друг параван - на много голям любовник, специализиран да работи с една част от организЪма на жените. По врема на „работата” си върху тази именно тяхна част, той води оперативни разговори с обектКата и се сдобива с нужната за Центъра информация. Предполага се, че се се срещал в България след вечерта на Петото Велико Народно Въстание с г/жа Манолова и час  по-късно с г/жа Михайлова. Пропуснах да извадя извадя информация за походката на тези две дами и да разбера минали ли са срещите им по същество. След контакт с Аршхакер, дамите ходят гаче ли ги е гонил слон, но гаче ли ги е и стигАл...

 

    Третият въздух под налягане е един хърватин, и той оперативен работник на Център с псевдоним Небойша Курович. Той ползва за параван проповядването на еднополови семейни двойки, бичувайки остарялата форма на двойка от мъж и жена, която според него не прави смисъл, не носи емоции и води само до разправии между партньорите. В агентурния му псеводним е въведена едно много важна информация, от какво не се бои отворчето му с двойно предназначение. Там възможностите му са наистина неограничени. Прилагайки изкуството, което за сега само част от мъжете владеят, той набира необходимата на Центъра оператвина информация. Даде пример с неговата страна, където имало корупция, но таквоз нещо, което се върши у нас - с парите на ЕС да се подкупват магистрати и да се прикрива мафията във властта, никъде по света го немало, каза тоя с отворчето с двойно предназначение, евродепутатът от Хърватия, Небойша Курович.

    А присъстващите на протестите - видяхме ги. Викаха: Балумба, Долу Каскета, Мутри вън, правеха и други звуци, чиито смисъл остана скрит за мен..

    Преди дни откриха новите жилища на приматите в зоологическата градина на София. Страхотни! Питам се, дали за присъстващите тази вечер там не е по-подходящо място за изявите им, където съвместно  със списъковите интелектуалци да предложат сценарий за следващото Велико Народно Въстание, Шестото. Изсказвам лично мение, то трябва да е там, на Симеовското шосе. На Триъгълника вече не фаща дикиш....

 

   





Гласувай:
7



1. missana - Смях се до сълзи! Поздравление за майсторското перо!
20.10.2020 00:05
Както казва народът за такива лумпени като протестърите и техните подбудители от небезизвестната политическа шведска тройка:

"На калпав уй Каскет му пречи!"

А пък онази Горгона Медуза от Ирландия с татуировките, дето като я погледнеш и се вкаменяваш от неистовата грозотия, с която природата щедро я е надарила, както са я дарили щедро финансово родни олигарси, броди като ича въшка из поморийските бардаци с надеждата у мъглата и тъмата някой да не догледа и да я оноди. Жалко за Европата - много се изложи този път. И докато у нас полицията биела журналисти, у них същата нищо не чини, оти режат глави на учители.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Благодаря за интелигентния коментар, който се нуждае от сериозен отговор, защото
20.10.2020 10:16
missana написа:
Както казва народът за такива лумпени като протестърите и техните подбудители от небезизвестната политическа шведска тройка:

"На калпав уй Каскет му пречи!"

А пък онази Горгона Медуза от Ирландия с татуировките, дето като я погледнеш и се вкаменяваш от неистовата грозотия, с която природата щедро я е надарила, както са я дарили щедро финансово родни олигарси, броди като ича въшка из поморийските бардаци с надеждата у мъглата и тъмата някой да не догледа и да я оноди. Жалко за Европата - много се изложи този път. И докато у нас полицията биела журналисти, у них същата нищо не чини, оти режат глави на учители.


твърдите, че Европа се изложи. Има още един съществен елемент, който привнася това впечатление. На първо четене личи, че ирландската брантийка е типичен английски продукт - продажен, плод на непредумишлено островно кръвосмешение плюс безумно пиянство. Изрод като тези, които идваха до скоро на алкохолен туризъм на Слънчев бряг.
цитирай
3. planinitenabulgaria - ЕС - не Европа!!! - се изложи, но за това си има причини:
20.10.2020 21:02
missana написа:
Както казва народът за такива лумпени като протестърите и техните подбудители от небезизвестната политическа шведска тройка:

"На калпав уй Каскет му пречи!"

А пък онази Горгона Медуза от Ирландия с татуировките, дето като я погледнеш и се вкаменяваш от неистовата грозотия, с която природата щедро я е надарила, както са я дарили щедро финансово родни олигарси, броди като ича въшка из поморийските бардаци с надеждата у мъглата и тъмата някой да не догледа и да я оноди. Жалко за Европата - много се изложи този път. И докато у нас полицията биела журналисти, у них същата нищо не чини, оти режат глави на учители.


Нашите евродепутати като Йончева, Иво Христов, Рада Дълбоката, а в близкото минало депесебиринджиите в ЕП, неграмотниците Анал Лютиф, Нихат Катил и др. също заформят с гласовете си при гласуване суратя на Европа. Йончева е зависима от Путин, Рада Дълбоката - от олигарсите ни, Иво Христов от президента, нито един от тези не работи за Европа, дори обратното. Тези платени от ГРУ евродепутати и още доста като тях са причината да се оформи Резолюцията спрямо нас по този начин. И после уйдурмаджиите, които са докарали нещата до тук да казват, ЕС ви лъже, краде и т. н, трябва да се крутолим от тях и да се присъединим към ОНД, където има здрава ръка, няма скърби и чадър от най-могъщите ракети на света..
ЕС е сбор от доста сдържави, между които малко са първо качество, отбелязвам само Германия и Дания. Има държави, в които хората са мафиотизирани и това е вкаранно в гена им, напр. Италия, с огромия външен дълг и популистките й ръководители. Франция е болна държава, начело на Унгария е човек на Путин. На нас гледат като на Троянски кон на Путин в ЕС. Възелът е яко сплетен, а той се усложнява и от конфриктите по света, навсякъде където Путин намира почва за тях като Сирия, сега Нагорни Карабах. Мръсниците и предателите в ЕП са виновни за днешния хал на ЕС, а не Европа, която преди да я направят пазарна, бе люлката на световата култура.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150322
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031