Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2021 19:01 - © Защо Путин просто не уволни Силуанов и Набиулина
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.11.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.11.2021г.

     Доста често може да се срещне мнение, че е достатъчно Путин просто да уволни Силуанов, Набиулина, Кудрин, Греф и да вкара Чубайс в затвора : image

Тогава уж всичките ни проблеми ще бъдат решени и икономиката ще дръпне.
Също така, когато говорим за поредното вредно решение на Министерството на финансите или Централната банка, президентът често е обвиняван в коментарите. Твърди се, че той е отговорен за действията на гореспоменатите персонажи.
Отговорът е достатъчно прост : Русия няма пълен икономически суверенитет. Ако тектонични промени са настъпили във вътрешната политика и геополитиката в продължение на 20 години (влиянието на Запада върху вземането на решения е сведено до минимум), тогава в икономиката борбата е в разгара си.
Глобалистите са носители на троцкистка и в много отношения марксистка идеология (?). Следователно те дават приоритет на икономиката. Това е най-ясно изразено в известния цитат на Збигнев Бжежински : "Русия може да има толкова ядрени куфари, колкото иска, но тъй като 500 милиарда долара от руския елит е в нашите банки, можете да разберете : елитът ви ваш ли е или вече е наш?".
Заблудата на господин Бжежински е че мери Русия с us-американския аршин. Да, но Русия  "Аршином общим не измерить". Бжежински приема за "елит" богатите материално хора. У руските хора обаче, духът е над материалните условия. Те имат един друг, по-качествен критерии за елит – Пушкин, Лермонтов, Достоевски, Толстой, Чехов, Ломоносов, Петър I, Екатерина Велика, Менделеев, Ленин, Сталин, Корольов, и много други велики руски умове.
И каква марксистка идеология носили глобалистите, бърбори авторът, като глобализмът е буржоазна идеология, капиталистическа, империалистическа идеология, създадена да обслужва най-богатите финансисти от Уолстриит. Това е us-американска идеология – светът да бъде подчинен на us-американския частен финансов капитал. Знаем, че Маркс пише и говори срещу частната собственост. Какъв марксизъм в глобализма? Маркс призовава – "Пролетарии от всички страни, съединявайте се!", а не "Капиталисти от всички страни, съединявайте се". Авторови фантасмагории, което означава изключително непознаване същността на марксизма-ленинизма.
Червената линия за Запада е точно прочистването на системните либерали (сислиби). Сега глобалистите, след седем години конфронтация, намалиха степента на конфронтация. По една проста причина. Ако въведем "убийствени" санкции срещу Русия, тогава отговорът ще бъде пълно размазване на системните либерали. Това не е от полза за Съединените щати, тъй като те се надяват, че в хода на предстоящото прехвърляне на властта именно сислибите ще могат да поемат властта, връщайки Русия към 90-те години. Затова е и тази атака срещу Путин.
В глобалистичната система на световния ред Русия трябва да играе ролята на доставчик на евтини природни ресурси за западните страни. Следователно глобалистите не могат да ни дадат възможност да развиваме нересурсни сектори на икономиката. И тогава държавникът започна да прави точно това за сметка на излишъка от петрол и газ. Логична стъпка на системните либерали е да се лиши Русия от тези супер печалби – Константин Двинский
Путин води не административна, а идеологическа борба срещу системните либерали, което е по-бавно, но по-умно и идейният им разгром ще ги лиши от желание за реваншизъм : image

https://aurora.network/articles/10-vlast-i-obshhestvo/95397-otvechaem-na-populjarnyy-vopros-pochemu-putin-ne-uvolit-siluanova-i-nabiullinu




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5857214
Постинги: 2831
Коментари: 26053
Гласове: 34370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930